11.12.2020.

Članovi Općinskog vijeća Općine Vidovec na 26. sjednici Vijeća održanoj elektroničkim putem većinom glasova usvojili su Proračun Općine Vidovec za 2021. godinu koji je planiran u iznosu od 22 milijuna kuna. 

-Planirani proračun je razvojan te obuhvaća pregršt investicija na svim područjima: od nastavka izgradnje kanalizacije koja se financira sa 55 milijuna kuna iz Kohezijskog fonda EU, modernizacije javne rasvjete postavljanjem LED rasvjetnih tijela, rekonstrukcije etno kuće, vinskog podruma i kušaonice vina u naselju Tužno, razvojem ruralnog turizma  i cikloturizma do novih investicija koje uključuju izgradnju Športsko-društvenog centra u Nedeljancu, nabavu zvona za kapelicu u Nedeljancu, izgradnju nadstrešnica u naseljima Krkanec i Domitrovec te nadstrešnica u vinogradu Udruge vinogradara i voćara Sv. Antun i na vidovečkom ribnjaku. Nastavljamo s uređenjem groblja u Vidovcu u kojem je ,osim nastavka radova na uređenju ograde, u idućoj godini planirana izgradnja grobnica i grobnih mjesta na novom groblju te postavljanje videonadzora. Nastavlja se izgradnja nogostupa u Belskoj ulici u Tužnom te  započinjemo izgradnju novih nogostupa u naseljima Domitrovec i Šijanec. Nastavljamo i s komunalnim opremanjem ulica, održavanjem nerazvrstanih cesta, sanacijom divljih deponija i poljskih puteva. Iduće je godine planirana nabava drugog vatrogasnog vozila za DVD Tužno koje će više odgovarati trenutnim potrebama društva. Od novih investicija svakako je važno izdvojiti i one u  školstvu koje uključuju  novu LED rasvjetu u OŠ Vidovec i  uređenje igrališta u OŠ Tužno. Jedna od većih investicija definitivno uključuje novi dječji vrtić u Vidovcu u kojem će biti veći troškovi koji se odnose na održavanje i plaće većeg broja djelatnika te ta stavka u proračunu iznosi 2,7 milijuna kuna. No nećemo zaboraviti na drugu djecu koja pohađaju vanjske vrtiće te ćemo nastaviti s njihovim sufinanciranjem. Od noviteta treba svakako izdvojiti  subvencije za gradnju i obnovu obiteljskih kuća na području općine s kojom ćemo krenuti od sljedeće godine. Kreće se i s izradom projekta za novi društveno poslovni centar oko općinske zgrade, a namjera nam je da se u sklopu tog kompleksa smjeste nove zdravstvene ordinacije, pošta, banka, trgovina, cvjećara i ugostiteljski objekt. Projektom se zapravo predviđa stvaranje novog središta općine sa centralnim trgom. Također, planirano je uređenje općinskog dvorišta  i sadnja novih stabala kao i nabava fitness sprava za vanjsku upotrebu za naše mještane, a ta „teretana na otvorenom“ biti će smještena u dvorištu općinske zgrade. – istaknuo je načelnik Općine Vidovec Bruno Hranić te dodao :

-Naravno, i u 2021. godini nastavit ćemo sa sufinanciranjem kamata na poduzetničke kredite, subvencijama za poljoprivrednike , sufinanciranjem troškova prijevoza učenika i srednjoškolaca, financiranjem troškova školske kuhinje, nagradama za postignute rezultate  u području obrazovanja i sporta, božićnicama za umirovljenike, nabavom radnih bilježnica, likovnih i tehničkih mapa za naše osnovnoškolce te isplatama jednokratnih novčanih pomoći za novorođenčad i pomoći mještanima slabijeg imovinskog stanja. Najveći dio proračuna i dalje odlazi na odgoj i obrazovanje djece. 

Osim Proračuna za 2021. godinu članovi Vijeća su na inicijativu načelnika Hranića na 26. sjednici donijeli Odluku o mjerama pomoći vlasnicima ugostiteljskih objekata na području Općine Vidovec kojima je obustavljen rad prilikom uvođenja nužnih epidemioloških mjera za područje Varaždinske županije.