03.07.2023.

Pod pokroviteljstvom općinskog načelnika Brune Hranića u subotu, 1. srpanja 2023. godine održano je svečano obilježavanje 70. obljetnice osnutka i neprekinutog rada Dobrovoljnog vatrogasnog društva Nedeljanec–Prekno.
Svečani program je počeo u 17,00 sati u Društvenom domu Nedeljanec otvorenjem izložbe likovnih i literarnih radova djece Dječjeg vrtića Škrinjica Vidovec i učenika Osnovne škole Vidovec na temu vatrogastva. Izloženo je stotinjak inspirativnih radova, a najbolji su nagrađeni i izloženi na svečanoj sjednici. Izaslanstvo vatrogasaca je kod središnjeg križa na mjesnom groblju u Vidovcu položilo vijenac i zapalilo svijeće u čast i sjećanje na preminule i poginule članove Dobrovoljnog vatrogasnog društva Nedeljanec–Prekno.
U 19,00 sati, pod šatorom Varaždinske županije održana je svečana sjednica Dobrovoljnog vatrogasnog društva Nedeljanec–Prekno uz prisustvo velikog broja prijateljskih vatrogasaca iz Varaždinske, Zagrebačke, Sisačko moslavačke i Brodsko posavske županije te Republike Austrije, donatora, sponzora ali i mještana općine. Svečanost je započela himnom Lijepa naša i vatrogasnom himnom u prekrasnoj izvedbi zbora Osnovne škole Vidovec pod vodstvom gospođe Ljiljane Lešnjak. 
Svečanosti su se  kratko obratili općinski načelnik i pokrovitelj obilježavanja svečane obljetnice Bruno Hranić, zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec, izaslanik Hrvatske vatrogasne zajednice i predsjednik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Nedeljko Vukalović i predsjednik društva slavljenika, Stjepan Smernjak. Podijeljene su nagrade najbolje ocijenjenih likovnih i literarnih radova djece i učenika koji su sudjelovali na natječaju „Vatru gasi brata spasi“. Uručene su zahvalnice donatorima, prijateljskim vatrogasnim društvima i svima onima koji pomažu razvoj dobrovoljnog vatrogastva. Vatrogasnu spomenicu za 70-godišnji aktivni rad primio je Ivan Rog, član prve postrojbe Društva i prvi strojar na agregatu Savica.  Podijeljene su spomenice i priznanja najzaslužnijim i najaktivnijim vatrogaskinjama i vatrogascima te je nastavljeno druženje uz prepričavanje vatrogasnih događaja.