18.07.2022.

Općina Vidovec i ove je godine objavila Javni poziv za izbor najljepšeg balkona i/ili okućnice na području općine u 2022. godini. Na temelju zaprimljenih prijava, Komisija za izbor najljepšeg balkona i/ili okućnice napravila je prekvalifikaciju sukladno dostavljenoj fotodokumentaciji i obavila terenski pregled.


Nakon obavljenog terenskog pregleda, prvo mjesto za najljepšu okućnicu osvojila je Ivanka Cafuk iz Domitrovca, drugo mjesto pripalo je Željki Botić iz Vidovca, dok je treće mjesto osvojio Stjepan Đuras iz Tužna. Budući da je izbor za prva tri mjesta bio jako težak, prigodnim „flower boxom“ nagrađena je Karmen Bogović iz Vidovca kojoj je pripalo četvrto mjesto.

- Osim vizualnog izgleda, ocjenjuje se kreativnost, originalnost, zastupljenost pojedinih vrsta ukrasnog bilja i skladan međusobni odnos te uređenje, održavanje i čistoća balkona i/ili okućnice. Svake godine sve je teže izabrati najljepšu okućnicu jer prijavljeni kandidati doista imaju jako lijepo uređene balkone i okućnice u koje ulažu iznimno mnogo truda i vremena te u konačnici presude nijanse.- istaknula je predsjednica Komisije, Petra Pozder. 


Ovogodišnja pobjednica osvojila je Komisiju brojnim detaljima koji su vlastoručno izrađeni, a među njima je svakako fontana izrađena od jutene vreće i betona.


Za osvojena prva tri mjesta iz općinskog će se proračuna isplatiti novčane nagrade u iznosu 1.500,00 kuna, 1.000,00 kuna i 500,00 kuna.

 

1. mjesto: Ivanka Cafuk, Domitrovec

2. mjesto: Željka Botić, Vidovec

3. mjesto: Stjepan Đuras, Tužno