08.05.2023.

Na izbornoj skupštini Županijskog saveza poljoprivrednih udruga za predsjednicu Saveza jednoglasno je izabrana Marija Cafuk iz Domitrovca. Uz predsjednicu izabrani su i članovi Nadzornog odbora - Barbara Kefelja, Karmela Radošević i Josip Kotiščak. Funkciju tajnika Saveza u nadolazećem mandatu obavljat će Marija Herceg.

Novom vodstvu na izboru čestitala je i zamjenica župana Silvija Zagorec.

- Zahvaljujem svim našim poljoprivrednicima koji su odabrali ovo izazovno zanimanje. Izuzetno smo ponosni na vas koji unatoč svim izazovima marljivo radite i kontinuirano ulažete u razvoj svoje proizvodnje. Varaždinska županija prepoznaje vaš trud i zbog toga svake godine u poljoprivredu ulažemo sve više. Tako je u veljači ove godine objavljen javni poziv našim poljoprivrednicima za dodjelu bespovratnih potpora u poljoprivredi gdje je za ulaganja u poljoprivredi u proračunu osigurano 927.871,00 eura, odnosno gotovo sedam milijuna kuna. Uz to, Varaždinska županija u svom proračunu svake godine osigurava gotovo 13.000 eura za potporu radu Saveza. Čestitam novom vodstvu i želim vam da budete potpora našim poljoprivrednicima kako bi i dalje  razvijali svoju proizvodnju i na taj način svim našim sugrađanima, a i šire, osigurali najkvalitetniji proizvod na njihovu stolu - rekla je zamjenica Zagorec.

Nova predsjednica Marija Cafuk iznijela je viđenje svog mandata. 

- Cijeli život bavim se problemima poljoprivrednika jer sam dijete sela. U ovome mandatu vidim se kao predsjednicu koja će se truditi čuti i riješiti probleme poljoprivrednika, prezentirati naše udruge, a s tim krećemo već u lipnju kada će se udruge poljoprivrednika imati prilike prezentirati ispred Županijske palače - rekla je Marija Cafuk.

Izbornoj skupštini prisustvovao je i pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i zaštitu okoliša Dragutin Vincek te dosadašnji predsjednik Saveza Saša Jerković.

Izvor: Varaždinska županija