08.07.2024.

S ponosom najavljujemo važan korak u razvoju ruralnog turizma na području naše općine Vidovec. U sklopu projekta, u vrijednosti od 146.000 eura, izgradit ćemo modernu vodovodnu mrežu u turističkom dijelu naselja Tužno-Čemerni Breg. Ovaj značajan projekt sufinanciraju Hrvatske vode, čime dodatno naglašavamo našu predanost unapređenju infrastrukture i životnog standarda u ruralnim područjima.

Izgradnja nove vodovodne mreže omogućit će lakši pristup pitkoj vodi svim stanovnicima i posjetiteljima, čime se podiže kvaliteta života i povećava atraktivnost našeg kraja za turiste. Poboljšana infrastruktura ključna je za razvoj turizma. Ova investicija omogućit će razvoj novih turističkih sadržaja, od smještajnih kapaciteta do ugostiteljskih objekata, što će privući veći broj posjetitelja i potaknuti lokalno gospodarstvo. Modernizacija vodovodne mreže omogućit će učinkovitije upravljanje vodnim resursima, što je od velike važnosti za očuvanje okoliša i održivi razvoj turizma.

Općina Vidovec nudi jedinstvenu kombinaciju prirodnih ljepota, kulturne baštine i gostoljubivosti. Naša općina prepoznata je kao destinacija s velikim potencijalom za razvoj ruralnog turizma, gdje posjetitelji mogu uživati u miru, prirodi i autentičnom iskustvu života na selu.

Ovim projektom stvaramo bolju budućnost za sve stanovnike općine Vidovec, unapređujući kvalitetu života i otvarajući nove mogućnosti za gospodarski rast.

Veliku zahvalnost dugujemo Hrvatskim vodama, koje su prepoznale važnost ovog projekta i pružile financijsku podršku. Zajedno stvaramo temelje za dugoročni razvoj i prosperitet našeg kraja.