06.02.2023.

Varaždinska županija raspisala je Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora Varaždinske županije u turizmu za 2023. godinu.

Potpore dodjeljuju kroz četiri mjere, a Varaždinska županija će sufinancirati do maksimalno 50 posto ukupnih prihvatljivih troškova. 

-Prva mjera odnosi se na već postojeće iznajmljivače, koji imaju rješenje o kategorizaciji objekata. 
-Druga mjera tiče se fizičkih i pravnih osoba koje svoju registriranu poljoprivrednu djelatnost nadopunjuju turističkim djelatnostima poput kušaonica, agro turizma, izletišta.  
-Treća mjera je namijenjena fizičkim i pravnim osobama i to onima koji su svoju registriranu turističku djelatnost obogatili dodatnim razvojem interaktivnih vizualnih ili umjetničkih atrakcija.
-Četvrta mjera namijenjena je početnicima, odnosno fizičkim i pravnim osobama koje tek stvaraju uvjete za početak obavljanja turističke djelatnosti, a javljaju se s ciljem registracije novih smještajnih kapaciteta.

Javni poziv dostupan je na sljedećoj poveznici:  https://vzz.hr/pozivi/javni-poziv-za-dodjelu-bespovratnih-potpora-varazdinske-zupanije-u-turizmu-za-2023-godinu.html?id=2286&preview=a47aa78299