20.07.2023.

Načelnik Općine Vidovec Bruno Hranić potpisao je Ugovor o javnoj nabavi radova za rekonstrukciju parka uz općinsku zgradu u Vidovcu. Ugovor je potpisan s izvođačem Vodogradnja d.o.o. nakon provedenog postupka javne nabave. Ukupna vrijednost svih ugovorenih radova s porezom na dodanu vrijednost iznosi 121.069,93 eura.


Projekt rekonstrukcije parka bit će sufinanciran sredstvima Europske unije. Općina Vidovec prošle se godine javila na natječaj za provedbu Podmjere 7.4 „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje  ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“ kojeg je raspisao LAG Sjeverozapad. Administrativnom provjerom Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju kao nadležnog tijela, zahtjev Općine Vidovec ocijenjen je pozitivnim i prihvatljivim za sufinanciranje bespovratnim sredstvima Europske unije čime je ostvaren intenzitet potpore u visini od 38.724,15 eura.


Projektom je planirana rekonstrukcija parka s pješačkim stazama, fontanom za pitku vodu te novim biljem i urbanom opremom uključujući klupe, koševe za otpad, a postavit će se i sprave za fitness na otvorenom. Cilj provedbe ovog projekta je stvoriti ugodno mjesto na otvorenom za provođenje slobodnog vremena mještana općine.