14.07.2021.

U etno kući KITEC u Domitrovcu danas su podijeljena priznanja i diplome sudionicima natječaja za izbor najljepšeg balkona ili okućnice u Općini Vidovec.

Na natječaj je pristiglo 16 prijava što je, kako ističu iz Općine, najveći broj dosad zaprimljenih prijava, stoga je Komisija za izbor najljepšeg balkona ili okućnice imala težak zadatak. Na temelju zaprimljenih prijava, Komisija je izvršila prekvalifikaciju sukladno dostavljenoj fotodokumentaciji te je obavila terenski pregled onih prijava koje su ušle u uži krug.

Nakon obavljenog terenskog pregleda prvo mjesto za najljepšu okućnicu osvojila je Bosiljka Poplatnik iz Tužna.

Drugo mjesto pripalo je Mariji Bergs iz Krkanca.

 

Treće mjesto pripalo je Matiji Pozderu iz Nedeljanca.

 

Načelnik Općine Vidovec Bruno Hranić zahvalio je svima koji su sudjelovali na natječaju te iskazao zadovoljstvo zbog ovogodišnjeg broja prijava koji je dvostruko veći u odnosu na prethodne godine. Za osvojena prva tri mjesta iz općinskog će se proračuna isplatiti novčane nagrade u iznosu 1.500,00 kuna, 1.000,00 kuna i 500,00 kuna. Priznanja i diplome sudionicima su uručili načelnik Hranić i Petra Pozder, predsjednica Komisije za izbor najljepšeg balkona ili okućnice, a ujedno i novoimenovana predsjednica Povjerenstva za razvoj ruralnog turizma Općine Vidovec.