18.05.2022.

Općina Vidovec raspisala je  Javni natječaj za financiranje programa i projekata udruga na području općine Vidovec u 2022. godini.

Na javni natječaj stiglo je 13 prijava za 18 programa/projekata udruga nad kojima je proveden postupak otvaranja prijava i provjere ispunjavanja uvjeta Javnog natječaja. Postupkom je utvrđeno da 12 zaprimljenih prijava, odnosno 17 programa/projekata udruga ispunjava tražene uvjete propisane natječajem dok 1 zaprimljena prijava, odnosno 1 program/projekt ne ispunjava tražene uvjete jer je prijavitelj neprihvatljiv.

Slijedom navedenog, u prostorijama etno kuće KITEC u Domitrovcu potpisani su ugovori o dodjeli i korištenju financijskih sredstava za udruge. Ukupan iznos ugovora je 250.000,00 kuna. Veliki broj odobrenih projekata odnosi se na očuvanje kulturne baštine, tradicije, običaja, lokalne gastronomije i razvoj poljoprivrede dok se ostali odnose na promicanje , razvitak i unapređenje obrazovanja, unapređenje života hrvatskih branitelja, djece i mladih, socijalno ugroženih mještana, invalida i nemoćnih osoba te unapređenje života osoba starije životne dobi.

Načelnik Općine Vidovec Bruno Hranić čestitao je svima na dobivenim financijskim sredstvima koje ćete iskoristiti za provedbu svojih aktivnosti, programa i projekata.