05.07.2022.

U četvrtak 30. lipnja 2022. našu župu i općinu posjetilo je 15 hodočasnika Marijanskog zavjeta za Domovinu. Riječ je o hodočasnicima iz čitave Hrvatske koji su odlučili proći više od 1000 kilometara, od Osijeka do Dubrovnika, kako bi molitvom, slavljenjem, svjedočenjem i druženjem posvetilo našu Domovinu nebeskoj Majci Mariji. 
Hodočašće je krenulo iz Osijeka preko najistočnijeg marijanskog svetišta Hrvatske, Aljmaša, a završava na Srđu kod Dubrovnika. Ruta hodočasničkog puta povezuje sva marijanska i ostala najznačajnija svetišta kroz Hrvatsku, s prolaskom kroz Bosnu i Hercegovinu. Osim samih spomenika kulturne baštine, na putu se susreću i upoznaju mnogi ljudi, koji svakog sudionika obogaćuju svojim znanjem i iskustvima, pričama i pjesmama iz tradicije i običaja njihovog kraja.
Na putu iz Varaždina do Ivanca hodočasnici su se zaustavili u našem kraju. Uz pomoć Općine Vidovec i vrijednih župljana, organizirana im je kratka okrjepa, a tom prilikom mogla su se čuti njihova iskustva s tog vrijednog i posebnog hodočašća. U ime Općine Vidovec hodočasnike je dočekao i ugostio Zoran Košić Čačić.
Hodočasnicima želimo puno sreće u nastavku puta, a sve Vas pozivamo da se iduće godine i sami odazovete i priključite ovom hodočašću barem na nekim kraćim rutama kojim prolaze.