05.05.2021.

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković,  u pratnji saborskih zastupnika Anđelka Stričaka i Damira Habijana , vidovečkog načelnika Brune Hranića  te Silvije Zagorec, kandidatkinje za zamjenicu župana Varaždinske županije, posjetila je  Općinu Vidovec.
U svom obilasku posjetila je Cvjećarstvo Težak iz Cargovca koji se proizvodnjom raznih vrsta cvijeća  bave  od 1996. godine. Uz vlastito  iskustvo i znanje svoju proizvodnju razvijaju na površini od otprilike 4500m2 plastenika i staklenika, a imaju iskustva i s povlačenjem sredstava iz EU fondova. Ljubazni domaćini upoznali su ministricu sa svojim obiteljskim gospodarstvom te joj iznijeli probleme s kojima se susreću u proizvodnji i plasmanu cvijeća. Ministrica Vučković pokazala je interes da se i proizvođačima cvijeća osiguraju mjere potpore kojima bi im se olakšalo poslovanje.
U daljnem obilasku, ministrica je posjetila OPG Petre Cafuk iz  Domitrovca čija je vlasnica finalistica u Izboru za najboljeg mladog poljoprivrednika/poljoprivrednicu,koji će predstavljati Hrvatsku na izboru za najboljeg  europskog poljoprivrednika. Njezin OPG posvećen je proizvodnji sadnica povrća i trajnica kamenjarki u plasteniku, a obuhvaća 14,5 hektara zemlje i 3000 kvadrata plastenika.Ministrica je bila oduševljena kako jedna mlada obitelj može organizirati poljoprivrednu proizvodnju prema svim standardima Europske unije. Mlada vlasnica je ministricu upoznala sa problemima s kojima se susreće, a najviše zamjerke uputila je prekomjernoj birokraciji kojom se mora baviti i koja joj oduzima previše radnog vremena. Upoznala ju je i sa investicijama koje priprema kako bi proširila svoju proizvodnju.

-Dolazak ministrice poljoprivrede od velikog je značaja za Općinu Vidovec s obzirom da je vidovečki kraj nadaleko poznat po vrijednim poljoprivrednim proizvođačima. Izuzetna nam je čast što smo imali priliku ugostiti ministricu kojoj iskreno zahvaljujemo što je saslušala probleme naših poljoprivrednika te pokazala interes da se za iste nađe adekvatno rješenje.- istaknuo je načelnik Općine Vidovec  Bruno Hranić.