13.03.2021.

Načelnik Općine Vidovec Bruno Hranić primio je danas četiri učenice koje su ostvarile zapažene rezultate. Riječ je o Lei Težak iz Nedeljanca, Lani Kipa iz Nedeljanca, Elli Đakulović iz Tužna i Lauri Ptiček iz Nedeljanca, talentiranim mladim djevojkama koje su svoje uspjehe postigle u različitim kategorijama : znanju stranog jezika, radiokomunikaciji, astronomiji i glazbi.

Lea Težak iz Nedeljanca na državnom natjecanju iz njemačkog jezika osvojila je 1. mjesto, a također je dobitnica Oskara znanja-najveće nagrade u hrvatskom obrazovanju.

Lana Kipa iz Nedeljanca osvojila je 2. mjesto na županijskom natjecanju iz astronomije dok je na državnom natjecanju iz astronomije osvojila visoko 6. mjesto.

Ella Đakulović iz Tužna je na županijskom natjecanju mladih tehničara u kategoriji radiokomunikacije osvojila 1. mjesto te će predstavljati Varaždinsku županiju na državnom natjecanju mladih tehničara Republike Hrvatske.

Laura Ptiček iz Nedeljanca  osvojila je 1. mjesto u kategoriji  klavir na 8. međunarodnom glazbenom natjecanju u Bečeju.

Primanje je održano u etno kući KITEC u Domitrovcu gdje su djevojkama uručene prigodne nagrade, a načelnik Hranić im je čestitao na postignutom uspjehu.

Podsjećamo, Općina Vidovec raspisala je Javni poziv za dodjelu nagrada učenicima, studentima i sportašima s područja Općine Vidovec koji su ostvarili zapažene uspjehe u svojem školovanju, glazbenom, sportskom ili drugom natjecanju. Poziv se odnosi na učenike, studente i sportaše koji za određeni postignuti uspjeh do sada nisu ostvarili pravo na općinsku nagradu i otvoren je tokom cijele godine.