11.05.2023.

U prostorijama Općine Vidovec, općinski načelnik Bruno Hranić je s direktoricom tvrtke GIT-Varaždin d.o.o. Smiljkom Čelik potpisao ugovor za nastavak radova na rekonstrukciji vinogradarske kuće u Tužnom.

Radi se o drugoj fazi rekonstrukcije i prenamjene stambene zgrade u zgradu turističke namjene (vinogradarske kuće) koja će i ovog puta biti sufinancirana sredstvima Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Ukupna vrijednost svih ugovorenih radova s PDV-om iznosi 122.383,88 eura. Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije sufinancira realizaciju projekta s  53.089,12 eura (43%).

  • Zadovoljstvo mi je istaknuti da krećemo s drugom fazom rekonstrukcije vinogradarske kuće koja je i ovog puta sufinancirana sredstvima Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. U ovoj fazi predviđeni su završni građevinski, obrtnički, hidroinstalacijski, elektroinstalacijski i strojarski radovi, a nakon toga slijedi kompletno uređenje okoliša i opremanje vinogradarske kuće. Predviđeno je da i naselje Tužno dobije svoj reprezentativni turistički objekat-  etno kuću s vinskim podrumom i kušaonicom vina. U vinskom podrumu posjetiteljima će biti omogućeno kušanje visokokvalitetnih sortnih vina Udruge vinogradara i voćara Sv. Antun Tužno, a u gornjem dijelu kuće nalazit će se stalni postav etno zbirke koja će služiti kao mjesto prikaza i edukacije o tradicionalnom načinu života naših djedova i baka.– rekao je načelnik Hranić prilikom potpisivanja ugovora.