23.06.2021.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Nedeljanec-Prekno izvršilo je vježbu zaštite i spašavanja naziva "POJAVA PLINA U OBJEKTU PODRUČNE OSNOVNE ŠKOLE U NEDELJANCU".

Vježba je započela evakuacijom učenika PŠ Nedeljanec iz školske zgrade. Ubrzo je na mjesto dojave stiglo navalno vozilo DVD-a Nedeljanec-Prekno s operativnim vatrogascima koji su, po naredbi zapovjednika vježbe Davora Presečki, ušli u objekt opremljeni dišnim uređajima i brzim mlazom. Nakon što su vatrogasci utvrdili da su sve prostorije ispražnjene i da nema povrijeđenih osoba, a  dežurna služba distributera plina „Termoplin“ Varaždin "ispravila kvar", vježba je završila na oduševljenje okupljenih učenika.

Na školskom igralištu okupljenim učenicima, nastavnicima i školskom osoblju vatrogasci su održali kratko predavanje o opasnostima od požara, uz kratku demonstraciju gašenja početnog požara.  Prikazano gašenje požara izazvalo je oduševljenje prisutnih, a okupljeni učenici su mogli uz asistenciju vatrogasaca isprobati gađanje mete brzim mlazom. Zapovjednik vježbe upoznao je prisutne učenike, nastavnike i zaposlenike sa vatrogasnom opremom koju posjeduje Dobrovoljno vatrogasno društvo Nedeljanec – Prekno,a  veliku radost izazvale su zaštitne kacige koje su učenici mogli isprobati te mali  mlaz kojim su samostalno gasili „požar“.

Izvješće o provedenoj vježbi možete pogledati ovdje: 

IZVJEŠĆE VJEŽBE-POJAVA PLINA U OBJEKTU PODRUČNE OSNOVNE ŠKOLE U NEDELJANCU