08.07.2022.

Općina Vidovec već nekoliko godina nagrađuje učenike , studente i sportaše koji imaju prebivalište na području općine. Za uspjehe koje su postigli u područjima znanja, sporta, glazbe i umjetnosti, Općina im dodjeljuje nagrade za izvrsnost. 


Nagrade su dodijeljene Temeljem Javnog poziva za dodjelu nagrada učenicima, studentima i sportašima s područja Općine Vidovec koji su tijekom 2019./2020./2021. godine ostvarili zapažene uspjehe dodijeljene su 32  nagrade za izvrsnost . Nagrade su dodijeljene za osvojena 1.-3. mjesta na županijskim , državnim, europskim, međunarodnim i svjetskim natjecanjima, dobivene dekanove i rektorove nagrade te za pojedinačne uspjehe postignute u sportu, znanju, obrazovanju i glazbi.
Povodom obilježavanja  Dana općine, Općina Vidovec dodjeljuje nagrade  najboljim učenicima osnovnih škola Vidovec i Tužno. Najbolje učenike predlažu ravnatelji škola na temelju njihovih ocjena, rezultata natjecanja, aktivnosti i zalaganja tijekom osmogodišnjeg školovanja, ali i  ponašanja prema školskim kolegama. Za prošlu i ovu školsku  godinu dodijeljene su 4 nagrade najboljim učenicima osnovnih škola Vidovec i Tužno. 


Načelnik Općine Vidovec, Bruno Hranić istaknuo je kako se nagrada za izvrsnost dodjeljuje u iznosu od 1.000,00 kuna te dodao:
- Općinska nagrada za izvrsnost dodjeljuje se našim mještanima za zapažene rezultate koje su postigli svojim radom, trudom, marljivošću, predanošću,  učenjem i treniranjem. Nagrada se dodjeljuje u simboličnom iznosu, ali sa željom da nagrađeni znaju da Općina cijeni njihova postignuća i ponosi se njima. Velika je čast primiti takve perspektivne osobe i kratko porazgovarati s njima. Često kroz razgovor saznajemo o dodatnim postignućima i njihovim daljnjim interesima i ciljevima i to je ono što me posebno veseli.-
U 2022. godini nastavit će s dodjeljivanjem nagrada. 


- Općinsko vijeće Općine Vidovec jednoglasno je donijelo Odluku o dodjeli nagrade za posebna postignuća, stoga će Jedinstveni upravni odjel Općine Vidovec i ove godine objaviti Javni poziv temeljem kojeg će se vršiti prijave i dodjeljivati nagrade. Nagrade će i dalje biti novčane te će se dodjeljivati u iznosu od 1.000,00 kuna.- naglasio je načelnik Hranić.