11.10.2022.

Općina Vidovec ponovo je napravila iskorak u prikupljanju i razvrstavanju otpada na svome području. Naime, na području Općine Vidovec započelo se s odvojenim prikupljanjem, odvozom i zbrinjavanjem pelena iz kućanstva. Spremnike za odvojeno prikupljanje pelena trenutno koristi pedesetak mještana, a njihovo prikupljanje, odvoz i zbrinjavanje je besplatno jer se isto u potpunosti  financira iz Proračuna Općine Vidovec.

Pravo na dodjelu spremnika za pelene, odnosno spremnika s ljubičastim poklopcem imaju mještani općine, odnosno obitelji s  djecom starosti do 24 mjeseca ( 2 godine) te osobe s inkontinencijom / invaliditetom.  Da bi ostvarili pravo na dodjelu spremnika za pelene, mještani trebaju podnijeti zahtjev Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Vidovec s pripadajućim prilozima. Zahtjev se može preuzeti na internetskoj stranici Općine Vidovec ili u prostorijama Općine. Ispunjeni Zahtjev s prilozima  je moguće dostaviti osobno , putem pošte ili elektroničkom poštom na adresu: [email protected] .  

Iz Općine ističu da trošak jednog odvoza mjesečno iznosi 11,88 kn po korisniku, a trošak dva odvoza mjesečno iznosi 23,73 kn po korisniku te je to još jedna od mjera kojom se, barem malo,  financijski pomaže mještanima, posebno obiteljima s malom djecom i osobama s inkontinencijom/ invaliditetom.

Osim što se pomaže financijskom rasterećenju mještana, ovom mjerom pomaže se i zaštiti okoliša jer se  povećava postotak razvrstavanja otpada na kućnom pragu.