26.03.2024.

Na temelju Programa potpora u poljoprivredi Općine Vidovec za razdoblje 2021.-2025. godine, a vezano uz potpore poljoprivrednicima, početkom ove godine isplaćena su sva sredstva prema pristiglim zahtjevima koji su udovoljavali propisanim kriterijima Javnog poziva za dodjelu potpora.

Naime, općina uz godišnje uređenje poljskih puteva za koje izdvaja preko 120.000 eura dodjeljuje i nekoliko tisuća eura kroz sufinanciranje zakupa prodajnih mjesta poljoprivrednicima na tržnicama i sajmovima, pomaže financijski pčelarima, proizvođačima Varaždinskog zelja, a značajna sredstva izdvaja i za sufinanciranje osiguranje poljoprivrednih usjeva.
Općina Vidovec središte je poljoprivredne proizvodnje na sjeveru Hrvatske s preko 500 registriranih Obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, obrta i poduzeća. Veliki broj mladih poljoprivrednika svakodnevno dokazuje da se može dobro živjeti od poljoprivrede ukoliko se znanjem i primjenama novih tehnologijama na vrijeme prilagode zahtjevnim tržištu. 
Vidovečki poljoprivrednici prednjače i u iskorištavanju sredstava iz fondova Europske unije ulažući ta sredstva u izgradnju plastenika, skladišnih prostora, hladnjača te nabavu novih poljoprivrednih strojeva. 
Posebno je značajno da se sve više mladih ljudi u općini odlučilo baviti poljoprivredom te u poljoprivrednu proizvodnju uvesti neke nove kulture koje do sada nisu bile zastupljene u ovom području.