28.04.2023.

U okviru obilježavanja 70 godina postojanja i neprekidnog djelovanja Dobrovoljnog vatrogasnog društva Nedeljanec-Prekno te mjeseca zaštite od požara vatrogasci iz spomenutog društva posjetili su Dječji vrtić Škrinjica u Vidovcu.

Uz scenarij vježbe „Pojava plina u prostorima vrtića“ izvršena je evakuacija djece i zaposlenika, izviđanje potencijalne opasnosti te  je ,nakon procjene, zapovjednik  donio odluku i izdao  zapovijed da navalna grupa pristupi kontroli prostorija, a vodna grupa istovremeno vrši zatvaranje dovoda plina na vanjskom priključnom ormariću i isključivanje električne energije na priključnom elektro ormaru. Kompletan prostor se prozračio prirodnom ventilacijom otvaranjem svih prozora i vrata da se spriječi pojava požara ili eksplozije. Nakon kontrole utvrđeno je da nema propuštanja plina i vježba je završila, a nastavljeno je pokazno gašenje vatre vodom iz vatrogasne brentače kao i gađanje meta uz sudjelovanje djece i osoblja.

Veliki interes izazvalo je pokazno atraktivno gašenje vodenim topom. Neiscrpna i iskrena pitanja djece o vatrogasnim vještinama i poslovima zadivila su odgajatelje i vatrogasce. Vatrogasci su na rastanku darovali djeci crtanke sa motivima vatrogasnog života i rada.