16.10.2023.

Službenici jedinstvenog upravnog odjela Općine Vidovec predvođeni predsjednikom Općinskog vijeća Općine Vidovec Krunoslavom Bistrovićem, odazvali su se pozivu pobratimljene Općine Dornava (Republika Slovenija) i posjetili ih u petak 13. listopada 2023. godine. Na službenom putu izmijenjena su iskustva dviju općina u području prijave i provedbe projekata, komunalne infrastrukture i komunalnih djelatnosti te administracije i računovodstva.

Službeni susret dviju općina svojevrsni je nastavak projekta O&N2EU, programa Europa za građane iz 2015. godine, a čiji je cilj promicanje suradnje među državama članicama Europske unije i razmjena iskustva na području upravljanja jedinicama lokalne samouprave od trenutka pristupa Europskoj uniji do danas.

U sklopu posjeta Općini Dornava, posjećen je Zavod za usposabljanje, delo in varstvo dr. Marijana Borštnarja čija je osnovna misija da kroz procese obrazovanja, osposobljavanja, zdravstvene njege i zaštite, medicinske rehabilitacije, psihološkog i socijalnog tretmana, zapošljavanja po posebnim uvjetima i kroz procese socijalne zaštite pridonosi cjelovitom razvoju osoba s umjerenim, težim  i teškim intelektualnim teškoćama te osoba s ozljedama glave, omogućavajući njihovu socijalnu uključenost u društvo i socijalnu sigurnost. Dio programa Zavoda sufinanciran je sredstvima Europskog socijalnog fonda.