15.09.2022.

Načelnik Općine Vidovec Bruno Hranić u nazočnosti predsjednika NK Nedeljanec Krunoslava Bistrovića potpisao je Ugovor o javnoj nabavi radova za izgradnju budućeg sportsko društvenog centra Nedeljanec. Ugovor je potpisan s izvođačem Kontura d.o.o. nakon provedenog postupka javne nabave. 


Ukupna vrijednost ugovorenih radova iznosi 8.103.863,39 kuna (1.075.567,51 EUR) s uključenim PDV-om.


Radovima je predviđena rekonstrukcija nadstrešnice i dogradnja tribina uz postojeću zgradu NK Nedeljanec, rekonstrukcija rukometnog i teniskog igrališta, rekonstrukcija pomoćnog nogometnog terena te izgradnja nadstrešnice za bicikle, a cijeli projekt bit će sufinanciran sredstvima Europske unije. Podsjetimo, Općina Vidovec aplicirala je na natječaj za provedbu Podmjere 7.4 „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje  ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“, u sektoru Društveni domovi/kulturni centri i sportske građevine. Administrativnom provjerom zahtjev Općine Vidovec ocijenjen je pozitivnim i prihvatljivim za sufinanciranje bespovratnim sredstvima Europske unije. Općina Vidovec ostvarila je 66 bodova te intenzitet potpore u visini od 6.984.229,05 kuna (926.966,49 EUR).


Prostor Sportsko društvenog centra Nedeljanec bit će mjesto okupljanja ne samo sportaša i članova organizacija civilnog društva, već i ostalih mještana i posjetitelja koji su u potrazi za kvalitetnim, novim  sadržajima. Na istom prostoru predviđena je izgradnja vatrogasnog doma sa spremištem i garažama za koje Općina Vidovec nastavlja tražiti mogućnosti za financiranje putem nacionalnih ili EU sredstava.
Uz izgradnju dječjeg vrtića i izgradnju kanalizacije, ovo je jedan od većih projekata na području Općine Vidovec koji ima priličan društveni značaj za lokalnu zajednicu.