17.03.2023.

Lokalna akacijska grupa Sjeverozapad radionicu za izradu nove Lokalne razvojne strategije održat će u Općini Vidovec, u Etno kući KITEC u Domitrovcu, u ponedjeljak, 20. ožujka, u 18 sati. 


-Na radionici ćemo sa zainteresiranim dionicima ruralnog razvoja s područja Općine Vidovec razgovarati o ciljevima i prioritetima u novom programskom razdoblju, koje ćemo definirati kroz novu Lokalnu razvojnu strategiju LAG-a Sjeverozapad. To je strateški plansko – razvojni dokument koji donosi lokalna akcijska grupa za svoje područje za svako proračunsko razdoblje Europske unije. Da bismo što bolje odredili razvojne prioritete, u skladu s LEADER principom, po kojem dionici ruralnog razvoja, poljoprivrednici, predstavnici jedinica lokalne samouprave i udruga civilnog društva sami određuju razvojne ciljeve, želimo čuti mišljenje, ideje i prijedloge samih mještana, koji najbolje poznaju probleme i potrebe u svojoj zajednici. Zato pozivam sve zainteresirane da dođu na ovu radionicu na kojoj ćemo razgovarati o razvojnim prioritetima u novom programskom razdoblju do 2027. godine - istaknuo je Mario Željezić, voditelj Lokalne akcijske grupe - Sjeverozapad. 


U novom programskom razdoblju LAG Sjeverozapad će imati na raspolaganju oko 2 milijuna eura za poticanje ruralnog razvoja na svom području. 
Na radionici u Domitrovcu LAG Sjeverozapad će ujedno predstaviti i uvjete novog, već trećeg natječaja za Tip operacije 6.3. - Poticanje i unapređenje poljoprivredne proizvodnje. 
-Mali poljoprivredni proizvođači koji ispunjavaju uvjete od ponedjeljka, 20. ožujka, svoje projekte mogu prijaviti na ovaj natječaj. Zato ćemo na ovoj radionici govoriti i o vrstama potpore, prihvatljivim aktivnostima te kriterijima odabira projekata. Visina potpore po projektu iznosit će 15 tisuća eura - naglasio je mr. sc. Emil Tkalec, LEADER menadžer i tajnik Lokalne akcijske grupe Sjeverozapad.