25.01.2024.

Dječji vrtić Škrinjica započeo je sa provođenjem programa „Rastimo zajedno“ u srijedu, 17. siječnja 2024. godine. Program će se provoditi kontinuirano svake srijede, u vremenu od 17:00-19:00 h u prostorijama Dječjeg vrtića Škrinjica. Program provode voditeljice: odgojiteljica Martina Ljubek i stručna suradnica pedagoginja Natalija Štefek. 

Program „Rastimo zajedno“ je cjeloviti program koji se ostvaruje provođenjem radionica, obrađujući raznovrsne teme kroz jedanaest susreta koji se nastavljaju jedan na drugi kao karike u lancu. Na radionicama se rabe različiti oblici rada, ovisno o cilju i sadržaju pojedine aktivnosti, stoga u radionicama imamo kraćih predavanja, vježbi i rada na različitim zadacima; razgovor na određenu temu i razmjenu iskustva u manjim ili većim grupama. Svaka je radionica dodatno „začinjena“ i ponekom igrom i/ili kratkim filmom. Naglasak u provođenju programa stavljamo na iskustveno učenje o vlastitom roditeljstvu, boljem upoznavanju sebe kao roditelja te načinima odnošenja prema djetetu.

Veseli nas motiviranost roditelja koji su se prijavili za sudjelovanje na radionicama, te njihova aktivna uključenost u sve oblike rada na radionici. Nakon održane prve radionice, roditelji su iskazali svoje zadovoljstvo pozitivnim komentarima, zahvalili što smo ih putem aktivnosti u radionicama podsjetile na mnoštvo pozitivnih strana roditeljstva koje u svojoj svakodnevici zaboravljaju.

U prvim smo susretima pripremali plodno tlo za sijanje i rast, a na kraju ćemo radionica ubirati plodove zajedničkog rada i učenja…

Natalija Štefek, mag.paed. stručna suradnica pedagoginja