18.12.2023.

Na sjednici održanoj 11. prosinca 2023. godine Općinsko vijeće Općine Vidovec u nazočnosti svih 13 vijećnika jednoglasno je prihvatilo prijedlog proračuna za 2024. godinu koji je predložio općinski načelnik Bruno Hranić. U predstavljanju prijedloga proračuna Hranić je istaknuo da će najveći dio proračuna, u iznosu od 1 milijun eura, kao i svake godine biti usmjeren u područje predškolskog i osnovnoškolskog obrazovanja, te u potpore mladim obiteljima, te studentima. 
Oko 500.000 eura izdvojit će se u otvaranje i uređenje novih ulica da bi se omogućilo mladim obiteljima da ostanu živjeti u općini.
Veliki dio sredstava osiguran je za kapitalne investicije kao što su završetak izgradnje Sportsko društvenog centra u Nedeljancu, Vinskog podruma i kušaonice u Tužnom te preuređenje dvorane u sklopu općinske zgrade u Centar za kulturu i medije Vidovec. Planirana je i izgradnja većeg parkirališnog prostora u samom centru Vidovca, te novog parkirališta kod Osnovne škole u Vidovcu. Krenut će se i u realizaciju izgradnje društvenih i sportskih sadržaja u sklopu postojećeg nogometnog igrališta u Tužnom, gdje je već ove godine predviđena izgradnja velikog dječjeg igrališta za što su i osigurana sredstva u općinskom proračunu. Uz dogradnju postojeće zgrade općinskog vrtića u projekcijama proračuna za 2025. godinu predviđena je izgradnja novog kompleksa dječjeg vrtića s dodatne četiri prostorije za vrtićku djecu te manjim zatvorenim bazenom.
Tijekom 2024. nastavlja se s proširenjem i uređenjem novog dijela groblja u Vidovcu, postavljanjem eneregetski učinkovite javne rasvjete te u dogovoru sa varaždinskim biskupom mons. Bože Radošom izgradnja novog pastoralnog centra. 
Iznos od 25.000 eura rezerviran je i za izgradnju nadstrešnice na ribnjaku, te oko 10.000 eura za pomoć DVD-u Nedeljanec-Prekno i DVD-u Tužno za nabavu kombi vozila i uređenje vatrogasnog doma. 
Intenzivno će se krenuti i sa izradom projektne dokumentacije za izgradnju novog vatrogasnog spremišta za potrebe DVD-a Vidovec. 
Novim proračunom osigurana su i značajna sredstva za djelovanje udruga s područja općine kao i za potpore socijalno ugroženim obiteljima te za božićnice i uskrsnice umirovljenicima koje su povećane već ove godine.
Posebno treba napomenuti da je vijeće jednoglasno prihvatilo prijedlog načelnika da se ne dižu stope poreza na dohodak, te će se tako svim zaposlenim stanovnicima omogućiti da im već početkom godine rastu plaće, a time i životni standard. 
Povećat će se potpore poljoprivrednicima kroz sufinanciranje zakupa prodajnih mjesta, te će se i dalje nastaviti sa sufinanciranjem osiguranja usjeva te uređenjem poljskih puteva.
Veliki dio sredstava očekuje se iz fondova Europske unije kao i na dosadašnjim projektima te iz državnog proračuna, a u čijem je privlačenju općina i prethodnih godina pokazala zavidno umjeće zahvaljujući educiranosti zaposlenika u općinskom odjelu koji je i ustrojen za tu namjenu.