18.04.2022.

Udruga vinogradara i voćara Sv. Antun Tužno na Uskrsni ponedjeljak organizirala je biciklijadu “Sedi na bic i skoči do goric” koja je startala s parkirališta Autoservisnog centra u Varaždinu, a cilj je bio u vinogradu udruge na Tužnom.

Ivica Pozder, predsjednik udruge, kazao je da je tradicija nastavljena nakon jedne godine pauze zbog korone.

– Ovo je šesta biciklijada. Zahvaljujemo domaćinu ASC-u te općinama Vidovec i Beretinec, a i Varaždinskoj županiji koja nas je prepoznala u svom programu cycling turizma. Vrijeme nas je danas poslužilo. Iz Varaždina imamo laganu vožnju do Vidovca gdje je pauza, a prometna policija organizira natjecanje u vožnji spretnosti za djecu. Nakon malog osvježenja idemo prema Črešnjevu gdje je domaćin Općina Beretinec. Tu je i okrjepa jer malo bicikliramo i po bregima pa se spuštamo u Tužno te kroz naselje Goranec do naši gorica. Mislim da smo jedina udruga vinogradara u Hrvatskoj koja ima vlastiti vinograd. Ponudit ćemo dobru kapljicu, a naravno i nezaobilaznu vidovečku sarmu na čemu zahvaljujem obitelji Cafuk, a tu je i grah. Mjerit će se krvni tak i šećer da ljudi vide kako im se organizam osjeća nakon naporne vožnje – rekao nam je predsjednik Udruga vinogradara i voćara Sv. Antun.

Na startu biciklijade bili su i općinski načelnici.

– Osnivamo zajedničku turističku zajednicu Varaždinski bregi u kojoj su i Vidovec i Beretinec pa je i ova biciklijada jedna od manifestacija koja će se podržavati – istaknuo je vidovečki načelnik Bruno Hranić.

Načelnik Beretince Nikola Žganec podsjetio je sudionike biciklijade da ih u Črešnjevu čeka osvježenje te im poželio ugodnu i sigurnu vožnju.

Izvor:  Aktualno.hr