18.07.2023.


U zadnjih mjesec dana mještani Općine Vidovec postižu zavidne uspjehe u području sporta.


Ekipa ŠRD Vidovec u sastavu Mladen Svačko, Andrija Uranić, Antonio Težak, Zdravko Klopotan i Krunoslav Kovačić natjecala se ovog vikenda u finalu kupa Hrvatske u Bilju u Osječko-baranjskoj županiji. U 65. završnici  Kupa HŠRS u lovu ribe udicom na plovak,  od ukupno 20 finalista, vidovečka ekipa  završila je na 3. mjestu i osvojila brončanu medalju.


Valentino Presečki i Dejan Flajšman, obojica iz Budislavca, kao članovi  Hrvatske futsal reprezentacije osoba s dijabetesom (DiaEuro team Croatia) na europskom prvenstvu održanom u Poljskoj osvojili su zlatnu i brončanu medalju. Dejan Flajšman novi je član reprezentacije, dok je Valentino Presečki i prošle godine s reprezentacijom osvojio broncu na međunarodnom prvenstvu DIAEuro 2022. 


Braća Jakov i Florijan Kolarić, rukometni su reprezentativci koji su s Hrvatskom rukometnom reprezentacijom gluhih prošle godine na 24. Olimpijskim igrama u Brazilu osvojili zlatno odličje i naslov olimpijskih pobjednika. Ove godina na Svjetskom prvenstvu u Danskoj osvojili su zlatnu medalju pobijedivši u finalu Njemačku što im je treće uzastopno svjetsko zlato.


Načelnik Općine Vidovec Bruno Hranić izuzetno je ponosan na sumještane i njihove uspjehe.
-Naši mještani otprije su poznati po izvanrednim uspjesima u nogometu i rukometu, streljaštvu, a ovi sjajni rezultati postignuti samo unatrag mjesec dana pokazuju nam zapravo koliko je naših ljudi talentirano i u drugim granama sporta. Drago mi je što je naša Općina dom takvim talentiranim ljudima koji promoviraju naš kraj unutar i izvan granica naše domovine. Ovim putem svima upućujem još jednom iskrene čestitke.- naglasio je Hranić.