24.11.2023.

U sportskoj dvorani Osnovne škole Vidovec  21. i  22. studenog 2023. godine odvijao se međunarodni stolnoteniski turnir „Central European Superlegaue".

Organizator međunarodnog turnira bio je STK STARR CROATIA iz Varaždina, a na istome su se uz ekipu iz Varaždina natjecale ekipe U23 reprezentacija Republike Austrije, U 23 reprezentacija Češke Republike i slovački klub Vydrany.

Prema riječima organizatora ovo je 30. obljetnica lige koja je nekad bila treća po jačini u Europi.

-Tradicija je bogata, liga je jaka. Mi ulazimo ove godine s dva tima. Igrat ćemo u Vidovcu sa starijom ekipom, a u Slovačkoj s mlađom ekipom. Ovo je trenutno najbolje što može ponuditi stolni tenisu u ovom dijelu Europe. Drago mi je što je iskazan interes za pokretanje stolnoteniskih aktivnosti  učenika i rekreacije te  će STK STARR rado pomoći u organizaciji aktivnosti. Zahvaljujemo se Općini Vidovec na gostoprimstvu i donaciji koja nam je bila potrebna za organizaciju ovog međunarodnog turnira.- istaknuo je Ronald Ređep, nekadašnji reprezentativac i olimpijac stolnog tenisa , a današnji predsjednik kluba STK STARR CROATIA.

Dobrodošlicu i uspješnost u natjecanju stolnoteniskim ekipama poželjela je Ljubica Hosni, predsjednica Zajednice sportskih udruga Općine Vidovec koja je tom prilikom spomenula:

-Izuzetno mi je drago kao predsjednici Zajednice sportskih udruga Općine Vidovec da se ovaj međunarodni turnir odvija baš kod nas jer nam je cilj i prioritet što više mladih naše općine uključiti u bavljenje sportom. Bilo bi mi drago da Općina Vidovec ponovno ima aktivne stolnotenisače kao što ih je imala sedamdesetih godina u Nedeljancu.

U finalu  natjecanja susrele su se dvije neporažene ekipa, a bolja je bila U23 reprezentacija Češke Republike koja je rezultatom 6:3 pobijedila varaždinski STK STARR.

Izjava predsjednice ZSUOV: https://fb.watch/owttivxctX/

Više fotografija:https://evarazdin.hr/