02.06.2021.

Već 17 godina Udruga za popularizaciju njemačkog jezika na području Republike Hrvatske „Europski kulturni krug-EKULT“  uz Osnovnu školu Vidovec  te Općinu Vidovec organizira  Dramske igre na njemačkom jeziku „Theaterspiele“. To je projekt koji je u ovih 17 godina izrastao u međunarodnu manifestaciju uz jaku potporu i pokroviteljstvo Veleposlanstva Republike Njemačke, Zaklade podunavskih Švaba iz Stuttgarta, Središnjeg ureda za školstvo u inozemstvu pri Ambasadi Republike Njemačke, Austrijskog kulturnog foruma, Grada Varaždina, Županije Varaždinske , općine Vidovec te brojnih medijskih pokrovitelja.

Cilj Dramskih igara na njemačkom jeziku je promicanje njemačkog jezika na ovom području, razvoj suradnje između škola, osnovnih i srednjih, i vrtića koji sudjeluju i to ne samo na području Republike Hrvatske nego i na međunarodnoj razini. Cjelokupna manifestacija odvija se u tri dana kroz koje je svakoj dramskoj skupini omogućeno da nastupi sa svojom predstavom na njemačkom jeziku u jedinstvenom prostoru Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu te nije natjecateljskog karaktera. Osim mogućnost da se sudionici svojom predstavom predstave u okviru Dramskih igara organizirane su i radionice za učenike i učitelje njemačkog jezika na temu „ Theater spielen im Deutschunterricht“. Ove godine zbog epidemiološke situacije u online formatu 5.6.2021. uz potporu Austrijskog kulturnog foruma. 

Ovogodišnje 17. Dramske igre na njemačkom jeziku održat će se od 4.-5. lipnja 2021. godine u atriju Županijske palače u Varaždinu i to na međužupanijskoj  razini. Gostujuće grupe i gosti dolaze iz  Međimurske , Osječko-Baranjske, Vukovarsko-Srijemske, Krapinsko-Zagorske, Primorsko-Goranske i Varaždinske županije. Prijavljeno je sveukupno 17 grupa i to od vrtićkog do srednjoškolskog uzrasta.