14.06.2023.

Načelnik Općine Vidovec Bruno Hranić potpisao je danas Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za opremanje igrališta Dječjeg vrtića Škrinjica.


Naime, Općina Vidovec uspješno je prijavila projekt opremanja dječjeg igrališta u Dječjem vrtiću Škrinjica na Program podrške poboljšanju materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2023. godini kojeg provodi Središnji državni ured za demografiju i mlade. Nakon obrade zaprimljenih zahtjeva, Središnji državni ured za demografiju i mlade donio je Odluku o raspodjeli financijskih sredstava temeljem koje je Općina Vidovec ostvarila sufinanciranje spomenutog projekta u iznosu od 17.010,00 eura (62%).


Projekt opremanja dječjeg igrališta u vrtiću dogovoren je u suradnji s ravnateljicom vrtića Vidom Risek, nakon što je uočena potreba za povećanjem broja igrala , a posebice igrala za djecu do 3. godine starosti. 


Važno je napomenuti da je ovo već treći projekt koji Općina Vidovec provodi u dječjem vrtiću. 
Podsjetimo,  načelnik Hranić je u ožujku ove godine s Ministarstvom znanosti i obrazovanja i Središnjom agencijom za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije potpisao ugovor za dogradnju postojećeg dječjeg vrtića. Općini Vidovec kao korisniku  za taj će se projekt dodijeliti  bespovratna sredstva u iznosu 324.905,43 eura što je ujedno i najviši mogući iznos sufinanciranja. Za navedeni projekt trenutno se priprema postupak javne nabave.
U okviru projekta One Sun Connecting North and South, Općina Vidovec će izgraditi 1 fotonaponsku elektranu ukupne snage 5 kW na zgradi Dječjeg vrtića Škrinjica. Ukupna vrijednost projekta koji se odnosi na Općinu Vidovec iznosi 8.846,39 eura od čega je oko 7.519,43 eura bespovratno. Za navedeni projekt obavljen je pregled zgrade vrtića dok se radovi očekuju u narednim ljetnim mjesecima.