07.11.2022.

Na inicijativu načelnika Općine Vidovec Brune Hranića, Varkom Varaždin završio je rekonstrukciju vodovodne mreže u naselju Nedeljanec. Radi se o rekonstrukciji 1.700 m glavnog voda u Nedeljancu kojim je obuhvaćeno čak 114 kućnih priključaka. Investicija vrijedna 2.367.000,00 kuna ( 314.154,89 EUR) rezultat je dobre suradnje s novom upravom Varkoma.

Unatoč čestim pucanjima vodovodnih cijevi u naselju Nedeljanec, bivša uprava Varkoma nije pokazala razumijevanje za rješavanje problema. 

Dolaskom novog direktora g. Brune Istera na čelo Varkoma uspostavljena je izuzetno dobra i kvalitetna suradnja.  Nova uprava Varkoma prepoznala je potrebe mještana Općine Vidovec za kvalitetnom opskrbom vode te je ove godine konačno izvršena rekonstrukcija glavnog voda u najvećem općinskom naselju. 

Načelnik Općine Vidovec Bruno Hranić pohvalio je angažman novog direktora Brune Istera te istaknuo:

- Angažman na rekonstrukciji glavnog voda u Nedeljancu pokazao je koliko je važno imati kvalitetne vodeće kadrove u javnim poduzećima koji shvaćaju da je uloga javnih poduzeća poboljšanje javnih usluga građana, a ne prvenstveno njihov profit. Vjerujem da će suradnja s Varkomom biti nastavljena na obostrano zadovoljstvo.

Sljedeće godine u planu je izgradnja vodovodne mreže u vikend naselju Čemerni breg u Tužnom. Vrijednost te investicije procijenjena je na 1.600.000,00 kuna (212.356, 49 EUR).