29.09.2020.

Općina Vidovec od ovog je vikenda bogatija  za još jednog poduzetnika, točnije poduzetnicu. Radi se o Ani Lešnjak iz Krkanca koja je u centru naselja Vidovec otvorila obrt za uljepšavanje „Šminkeraj Ellsa“.

 „Šminkeraj Ellsa“ nudi razne usluge uljepšavanja, a sam obrt pokrenut je pomoću HZZ mjera za samozapošljavanje.

Otvorenju novog poslovnog prostora na području općine nazočio je i načelnik Bruno Hranić koji je tom prilikom mladoj poduzetnici poželio puno uspjeha u radu.

„Uvijek me veseli kada mladi i perspektivni ljudi pokreću posao na našem području, posebice jer se stalno trudimo pronaći modele da im to omogućimo. Prije nekoliko godina Općina Vidovec je krenula  u razvoj poduzetništva pomoću posebnih mjera koje će im olakšati poslovanje. Na snazi je odluka o nultoj stopi komunalnog doprinosa za sve ulagače koji grade poslovne objekte, a obuhvaća poduzetnike, obrtnike i vlasnike OPG-ova. Svi koji otvore poduzeća, obrte ili OPG na području općine oslobađaju se plaćanja komunalne naknade u prvoj godini poslovanja, a općina sufinancira i kamate na poduzetničke kredite. Nadam se da će u budućnosti biti više ovakvih dobrih vijesti, a mladoj poduzetnici želim puno uspjeha u daljnjem radu.“- istaknuo je Hranić.