21.05.2020.

Tvrtka Salvus donirala je članicama Hrvatske zajednice općina dezinfekcijska sredstva i zaštitne maskice. Kako je Općina Vidovec distributivno središte za Varaždinsku županiju, donacija za 19 općina, članica Zajednice, predana je u srijedu u Etno kući u Domitrovcu. Za svaku općinu osigurana je donacija od 20 pamučnih maski te 20 litara dezinficijensa za površine.

Vidovečki načelnik Bruno Hranić naglasio je da je u vrijeme pandemije koronavirusa Hrvatska zajednica općina također pokrenula inicijativu da se na neki način pomogne općinama.

  • One su bile na prvoj liniji kroz svoje stožere civilne zaštite. Pa i mi načelnici bili smo aktivni 24 sata na zaštiti pučanstva, na osiguranju zaštitnih sredstava našim zdravstvenim ustanovama. Putem Hrvatske zajednice općine osigurali smo, u suradnji s tvrtkom Salvus iz Krapinsko-zagorske županije, veliku donaciju za 328 općina koje su članice naše udruge – 6.500 litara dezinfekcijskih sredstava i nekoliko tisuća maskica je donirano našim općinama diljem Hrvatske. Vjerujem da će to pomoći jer pandemija još nije gotova. Vidimo da se i dalje trebamo držati svih propisanih mjera zaštite i slušati preporuke Nacionalnog stožera – rekao je Hranić. član Upravnog odbora Hrvatske zajednice općine ispred načelnika Varaždinske županije.

Aktualno hr.