10.01.2022.

Načelnik Bruno Hranić održao je sastanak sa Ivanom Osredek koja postiže izvrsne rezultate na studiju u Velikoj Britaniji.

Ivana Osredek iz Cargovca ovo je ljeto diplomirala biološke znanosti, smjer biokemija kao prva u svojoj klasi na sveučilištu u Leicesteru (Velika Britanija). U svojem smjeru, bila je najbolje rangirani student s ukupnom ocjenom 79.37. Također je njezina disertacija proglašena jednom od četiri najbolje disertacije u generaciji. Ivana je dio cijele jedne znanstvene grupe kod prof. Catrin Pritchard na Leicester Cancer Research Centre. Znanstveni rad na kojem radi kao koautor je pri kraju i uskoro će biti objavljen. Izuzetno je rijetko da netko tko je tek završio preddiplomski studij objavi znanstveni rad.

Uz studij uspješno organizira međunarodnu Ljetnu školu u Požegi. Trenutno radi u Illumini, najvećoj svjetskoj kompaniji za sekvenciranje genoma i obradu podataka. Dio je tima koji radi na razvoju softvera Dragen, trenutno jednim od najjačih softvera za analiziranje različitih tipova sekvenci. U slobodno vrijeme bavi se trčanjem te je prošle godine otrčala svoj prvi Londonski maraton.

Općina Vidovec dodijelit će joj posebnu nagradu za izvrsnost tijekom obrazovanja.