07.05.2020.

Općina Vidovec objavila je danas Javni poziv za dodjelu pomoći obrtnicima, malim i srednjim poduzetnicima s područja Općine Vidovec koji su, temeljem Odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događaja („Narodne novine“, broj 32/20), u potpunosti obustavili svoj rad od dana 19. ožujka 2020. godine.

Temeljem ovog Javnog poziva dodjeljivati će se sredstva pomoći za sljedeće mjere iz Odluke o mjerama pomoći gospodarstvu i mještanima s područja Općine Vidovec u vrijeme trajanja epidemije Covid- 19 bolesti uzrokovane virusom Sars-Cov-2 („Službeni vjesnik Varaždinske županije“ broj 25/20):

Mjera 1  Novčana pomoć obrtnicima, malim i srednjim poduzetnicima s područja Općine Vidovec koji su, temeljem Odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događaja („Narodne novine“, broj 32/20), u potpunosti obustavili svoj rad od dana 19. ožujka 2020. godine

Mjera 2 Pomoć obrtnicima, malim i srednjim poduzetnicima u podmirenju troškova odvoza komunalnog i ostalog otpada koji nastaje u obavljanju djelatnosti gospodarskog subjekta za mjesece travanj, svibanj i lipanj 2020. godine, koji su sukladno Odluci o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događaja („Narodne novine“, broj 32/20), u potpunosti obustavili svoj rad od dana 19. ožujka 2020. godine.

Korisnici pomoći mogu biti obrtnici, mali i srednji poduzetnici koji posluju na području Općine Vidovec kojima je temeljem Odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događaja („Narodne novine“, broj 32/20), u potpunosti obustavljen rad od dana 19. ožujka 2020. godine ili su sami prijavili privremeno zatvaranje obrta zbog poteškoća u poslovanju za vrijeme epidemije, a zadovoljavaju sljedeće uvjete:

  • posluju na području Općine Vidovec,
  • u cijelosti su u privatnom vlasništvu,
  • imaju najmanje 1 zaposlenog, uključujući i vlasnika/cu na dan 19. ožujka 2020. godine,
  • koji uredno  ispune obrazac Zahtjeva.

ROK  ZA PODNOŠENJE ZAHTJEVA ZA DODJELU POMOĆI: 22. 05.2020.

Tekst i uvjete Javnog poziva možete vidjeti OVDJE.

Pravilnik o postupku dodjele pomoći možete vidjeti OVDJE.

Obrazac prijave na Mjeru 1 možete preuzeti OVDJE.

Obrazac prijave na Mjeru 2 možete preuzeti OVDJE.