04.05.2020.

 U vrijeme kada je cijeli svijet suočen s pandemijom koronavirusa, Općina Vidovec među prvima  je krenula u nabavu zaštitne opreme kako bi pravovremeno zaštitila one kojima je to bilo najpotrebnije. Nabavljeno je 8.410 zaštitnih rukavica, 3.980 zaštitnih maski za lice, 3.000 jednokratnih zaštitnih kapa,  410 zaštitnih odjela ( kombinezona) , 12 zaštitnih vizira, 66 komada dezinfekcijskih sredstva i ostale opreme među kojima je 30 prsluka i 30 kapa za povjerenike i članove Stožera civilne zaštite Općine Vidovec.

Vidovečki načelnik Bruno Hranić osobno je dijelio zaštitnu opremu ordinacijama obiteljske medicine i stomatološkim ordinacijama, članovima Stožera civilne zaštite ,trgovinama, frizerskim salonima i mještanima. Operativnim vatrogascima VZO Vidovec koji su obavljali redovne ophodnje vezane uz poštivanje mjera ograničenja kretanja podijelio je zaštitne maske, rukavice i dezinfekcijska sredstva.  Također, zajedno sa Stožerom civilne zaštite redovito je obavljao ophodnje i organizirao dostavu namirnica starijim mještanima.

Dosad je iz općinskog proračuna izdvojeno oko 70.000 kuna za nabavu zaštitne opreme, a ukoliko će postojati potreba Općina će nabaviti još zaštitne opreme. Zdravlje naših zdravstvenih djelatnika, trgovaca, vatrogasaca, frizera i ostalih mještana je na prvom mjestu, a zaštita i poštivanje protuepidemijskih mjera mogu pomoći zaustaviti širenje koronavirusa.- naglasio je načelnik Hranić.