25.03.2024.

Da i djeca mogu biti inicijatori dobrih ideja pokazalo se danas kada su svi osnovnoškolci u Općini Vidovec dobili besplatne jastuke za školske stolice.

Naime, prošle godine učenici su posjetili načelnika Brunu Hranića u općinskim prostorijama da bi se upoznali sa njegovim radom i radom općinske uprave. Među nekoliko prijedloga koje su iznjeli da se poboljša rad općine naveli su i problem da im je teško sjediti na tvrdim školskim stolicama. Učenica Klara Levanić iz Osnovne škole Tužno predložila je načelniku da im općina osigura mekane jastuke da mogu lakše pratiti nastavu. Načelnik je odmah prihvatio taj prijedlog i već je ove godine osigurao sredstva u proračunu za tu namjenu.

Danas su jastuci stigli u Osnovnu školu Tužno i Osnovnu školu Vidovec.

Načelnik Hranić izrazio je zadovoljstvo da na ovaj način općina može olakšati učenicima obrazovanje, te napomenuo da smo sigurno prva jedinica lokane samouprave u Hrvatskoj koja je riješila na ovakav način jedan dječji problem koji se možda starijim osobama ne čini bitan, ali je djeci jako važan ne samo za udobnije sjedenje nego i za zdravlje.

To je samo jedan manji dio koji općina izdvaja za djecu, a godišnje taj iznos iznosi oko 1 milijun eura.

Zasigurno je Općina Vidovec potvrdila još jednom da je zaslužila status Općina prijatelj djece prva u Varaždinskoj županiji.