19.03.2022.

Edo Košić, rođen je 16. rujna 1967. godine u Varaždinu, živio je u Krkancu u istinskoj kršćanskoj obitelji sa suprugom i petero djece. Osnovnoškolsko obrazovanje započinje upisom u OŠ Vidovec. U srednjoj školi Arboretum Opeka Vinica stječe prva znanja svojeg životnog opredjeljenja, upisuje se na Veterinarski fakultet u Zagrebu na kojem je diplomirao 1996. godine. U jesen 1991. godine priključuje se 7. gardijskoj brigadi, a po završetku rata zapošljava se kao časnik hrvatske vojske u istoj. S ciljem promicanja istinskih vrijednosti Domovinskog rata učlanjuje se u Udrugu branitelja i veterana Domovinskog rata Općine Vidovec i kao dopredsjednik udruge doprinosi zaštiti interesa branitelja i njihovih obitelji.

U profesionalnom životu obavljao je niz menadžerskih funkcija u prehrambenim industrijama, bio je aktivan u društvenom životu zajednice u kojoj je živio, biran je u Općinsko vijeće, gdje je sudjelovao u pripremi, donošenju i provođenju odluka u nadležnosti Vijeća.

Kao član školskog odbora OŠ Vidovec radio je na usavršavanju osnovnoškolskog obrazovanja djece i mladih. 

Kao izrazito duhovna osoba, kroz cijeli svoj život i rad prenosio je istinske kršćanske vrijednosti. Bio je prijatelj i primjer, ne samo svojoj djeci, nego i svima, koji su se u svakodnevnom životu s njim susretali i živjeli.

Neka mu je laka hrvatska gruda.