17.10.2022.

Općina Vidovec, kao nositelj projekta, zajedno s Općinama Beretinec, Gornji Kneginec i Sveti Ilija, pokrenula je Projekt razvoja širokopojasnog pristupa.

Projektom se planira implementacija suvremene nepokretne pristupne elektroničke komunikacijske mreže, koja će osigurati infrastrukturne preduvjete za održivi dugoročni društveni i gospodarski razvitak područja projekta. Planirano je da se projekt sufinancira bespovratnim sredstvima iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti (NPOO). Projekt se provodi unutar Okvirnog programa za razvoj infrastrukture širokopojasnog pristupa u područjima u kojima ne postoji dostatan komercijalni interes za ulaganja (ONP, NN 68/2016).

Općina Vidovec, u skladu sa strukturnim pravilima ONP-a, pokreće javnu raspravu projekta. Javna rasprava traje od 17. listopada do 17. studenog 2022. Molimo operatore i druge zainteresirane strane da sve tražene informacije, očitovanja i podatke dostave najkasnije do 17. studenog 2022. u 15:00  sati na adresu elektroničke pošte Općine Vidovec  procelnik@vidovec.hr.