01.10.2020.

Obavještavaju se OPG, odnosno korisnici državnih potpora sa područja Općine Vidovec  da Udruga CROCPA u suradnji s tvrtkom CIAK d.o.o. organizira prikupljanje i besplatan odvoz praznog ambalažnog otpada od sredstava za zaštitu bilja. 

Prikupljanje i zbrinjavanje ambalažnog otpada bit će u ponedjeljak 5.10.2020. od 8-11 sati, na repodromu u Vidovcu ( Ul. Stjepana Radića 1). 

Besplatan povrat prazne ambalaže odnosi se na ambalažu isključivo ovih tvrtki: Agroavant, AgroChem-Maks, Agroteks, BASF, CropScience, Chromos Agro, Danon, Dow AgroSciences, Euroazijski pesticidi, Florel, Genera, Iskra Zelina Kemijska Industrija, Nufarm, Monsanto, Orchem, Pinus Agro, Stockton, Syngenta Agro. 

U sklopu projekta se sakuplja samo prazna primarna/opasna ambalaža navedenih proizvođača koji financiraju projekt. Transportna ambalaža kao niti ambalaža bilo kojih drugih proizvoda koji nisu sredstva za zaštitu bilja se ne prihvaća. 

Na dan predaje ambalaže potrebno je ponijeti Prateći list i Deklaraciju o fizikalnim i kemijskim svojstvima otpada. Ambalaža bez Pratećeg lista i Deklaracije neće biti prihvaćena. 

Obrazac Pratećeg lista (obrazac PL-O) može se kupiti u Narodnim novinama.