19.03.2024.

Odlukom Predsjednika Republike Hrvatske, izbori za zastupnike u Hrvatski sabor na biračkim mjestima u Republici Hrvatskoj održat će se

u srijedu, 17. travnja 2024.

Izbori na biračkim mjestima u sjedištima diplomatsko-konzularnih predstavništava Republike Hrvatske održat će se u utorak 16. travnja 2024. i srijedu 17. travnja 2024. godine.

Birači mogu izvršiti pregled, dopunu i promjenu podataka upisanih u Registar birača te podnijeti zahtjev za privremeni upis u registar birača izvan mjesta prebivališta, izdavanje potvrde za glasovanje izvan mjesta prebivališta, prethodnu registraciju i aktivnu registraciju.

Birači mogu pregledati svoje podatke upisane u registar birača na mrežnoj stranici Ministarstva pravosuđa i uprave https://biraci.gov.hr/RegistarBiraca/.

Zahtjevi se mogu predati neposredno u nadležnom upravnom tijelu (osobnim dolaskom ili putem e-maila) ili putem sustava e-Građani.

Objavu biračima i sve informacije vezane uz nadolazeće izbore možete provjeriti klikom na ikonu IZBORI koja se nalazi na početnoj stranici Općine Vidovec.