01.02.2023.

Grad Varaždin je na svojoj službenoj internetskoj stranici objavio da se provodi savjetovanje sa zainteresiranom javnošću povodom donošenja Strategije razvoja Urbanog područja Varaždin za razdoblje od 2021. do  2027. godine. ( dalje u tekstu: SRUP). 

SRUP je temeljni strateški dokument, u kojem se određuju ciljevi i prioriteti razvoja Urbanog područja Varaždin u koje pripada i Općina Vidovec.  Predstavlja preduvjet za korištenje ITU mehanizma za razdoblje 2021. - 2027. u skladu s višegodišnjim financijskim okvirom kohezijske politike Europske unije.

Cilj provođenja savjetovanja je upoznavanje javnosti s Nacrtom SRUP-a te dobivanje mišljenja, primjedbi i prijedloga od strane zainteresiranih stanovnika sa cijelog Urbanog područja Varaždin u koje, kako je navedeno, pripada i Općina Vidovec.

Obrasci za savjetovanje dostupni su na poveznici: https://varazdin.hr/novosti/savjetovanje-o-nacrtu-strategije-razvoja-urbanog-podrucja-varazdin-za-razdoblje-od-2021-do-2027-godine-10237/

Savjetovanje se provodi od 27. siječnja do 26. veljače 2023. godine. Svoje doprinose javnom savjetovanju moguće je dostaviti isključivo putem priloženog obrasca na adresu Grad Varaždin, Upravni odjel za gospodarske djelatnosti, Petra Preradovića 10, 42000 Varaždin ili na e-mail [email protected] također putem obrasca.