16.06.2020.

Izglasan je  prvi rebalans proračuna za 2020. godinu kojim su ukupni prihodi povećani za 932 tisuće te sada iznose 22,6 milijuna kuna.

Načelnik Vidovca kazao je kako su s obzirom na situaciju vezanu uz pandemiju koronavirusa morali poravnati određene stavke u proračunu sukladno prihodima.

  • Imali smo pad prihoda u 4. i 5. mjesecu, neke stavke smo preraspodijelili, ali nismo išli u neko veliko rezanje jer ćemo i dalje aplicirati na natječaje pa očekujemo približno isti proračun kako smo i planirali. Vidimo da je država  maksimalno izašla u susret poduzetnicima, pa smo i mi išli u tom smjeru i određena sredstva preusmjerili prema našim poduzetnicima. Gotovo 400 tisuća kuna izdvojeno je za pomoć, a tu su i direktna sredstva, odnosno od 3 do 5 tisuća kuna dobit će svi oni koji su bili zatvoreni – rekao je načelnik Hranić.

Jednoglasno je prihvaćena odluka o dodjeli novčanih nagrada najboljim učenicima i studentima te sportašima koji su ostvarili zapažene uspjehe u 2019./2020. godini. Nagrada od 1.000 kuna dodijelit će se Barbari Bosilj, Sunčici Buhin, Maji Hajsok, Katji Brezovec, Marinu Mašiću, Franu Hraniću, Lei Težak, Anamariji Zavrtnik, Elli Đakulović, Alenu Remaru i Heleni Minđek. Novčana nagrada dodijelit će se i mentorima učenica osnovnih škola Vidovec i Tužno.

Na području općine priprema se još jedan veliki projekt, izgradnja pastoralnog centra.

  • Ti su projekti pri kraju, uskoro idemo u ishođenje građevinske dozvole. Općina će se tu maksimalno uključiti s obzirom na to da nemamo adekvatni prostor za okupljanje mladeži, održavanje vjeronauka i kojekakvih radionica. Ali to nije objekt koji će biti samo za crkvene potrebe, već za cijelu našu društvenu zajednicu – istaknuo je Hranić.

Na sjednici je prihvaćeno izvješće o poslovanju groblja Vidovec za 2019. godinu te program uređenja i održavanja groblja. Izglasan je i sporazum o sufinanciranju izgradnje i opremanja postrojenja za sortiranje te sporazum o korištenju postrojenja.

Prihvaćeni su izvještaji o izvršenju plana razvojnih programa Općine,  programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture te održavanja komunalne infrastrukture na području općine, kao i izvještaj o izvršenju programa javnih potreba u društvenim djelatnostima te programa javnih potreba u socijalnoj skrbi i programa gradnje objekata društvene infrastrukture.