13.05.2022.

U Karlovcu se održalo 27. Prvenstvo Hrvatske u elektronskom pikadu. Na istom je sudjelovao Pikado klub „Pokretni Božo“ s ekipom Tip Top koja je na prvenstvo stigla kao županijski pobjednik.

Ekipa u sastavu Nikica Krpan, Nikola Uranić, Darko Pozder, Tomislav Kušter, Ljubomir Koren i Mario Perkušić prvog dana natjecanja ostvarila je dvije pobjede protiv ekipa Agram i Red Carpet te se uspješno plasirala među 16 ekipa, a potom i među 8 ekipa. Drugog dana ostvarili su uvjerljivu pobjedu 9:3 protiv ekipe Zaprešić , ali izgubili protiv ekipe Dioklecijan s rezultatom 9:4 te na kraju osvojili  visoko 5. mjesto.

Tajnik Pikado kluba „Pokretni Božo“  Mario Perkušić čestitao je svim igračima na odličnom plasmanu i zalaganju te naglasio:

-  Posebno bih istaknuo Darka Pozdera zbog iznimne igre i odlično odigranog prvenstva. Sada nam slijedi prvenstvo u klasičnom pikadu 14.-15.05. u Zagrebu, zatim županijski kup 21.05. gdje ćemo između najbolje 4 ekipe pokušati izboriti odlazak na još jednu veliku smotru pikada u Kaštelima 28.05. Mogu sa sigurnošću tvrditi da ćemo se i dalje truditi igrati i na najbolji način predstavljati našu općinu među najjačim pikado ekipama u Hrvatskoj. Svim igračima želim puno sreće u nadolazećim mečevima i naravno puno uspjeha.-


 

Ukupni poredak na 27. prvenstvu Hrvatske u elektronskom pikadu:

  1. Janje alfa team Zagreb
  2. Posejdon Split
  3. Dioklecijan Split
  4. Sveta Ana Čista Velika
  5. Tip top Nedeljanec