10.07.2024.

Udruga branitelja i veterana Domovinskog rata općine Vidovec uspješno je organizirala i provela jedinstveni izlet pod nazivom "Spust lađama rijekom Dravom" koji se održao od 1. do 7. srpnja 2024. godine. Ovaj izazovni poduhvat okupio je brojne članove udruge koji su zajedno krenuli na nezaboravno putovanje od Legrada do Vukovara.

Putovanje je započelo u Legradu gdje su se sudionici okupili. Nakon kratkog pozdravnog govora, zajedničke molitve i potrebnih priprema, lađe su zaplovile nizvodno rijekom Dravom. Svaki dan bio je ispunjen avanturama, druženjima i uživanjem u prirodnim ljepotama koje pruža prekrasna rijeka.

Tijekom sedmodnevnog spusta, sudionici su prolazili kroz brojne slikovite krajeve, zaustavljali se u raznim mjestima kako bi se odmorili i upoznali s lokalnim stanovništvom. Organizirane su i različite aktivnosti poput ribolova, plivanja i kampiranja uz rijeku, što je dodatno obogatilo cijelo iskustvo.

Vidovečki branitelji i veterani Domovinskog rata već godinama plove kako bi odali počast i sjetili se nestalih i poginulih suboraca iz Domovinskog rata. Ovaj događaj pruža ne samo priliku za fizičku aktivnost i uživanje u prirodi, već također jača osjećaj zajedništva među sudionicima.

Udruga branitelja i veterana Domovinskog rata općine Vidovec ponosna je na uspješnu organizaciju i realizaciju ovog izleta te se već veseli budućim sličnim aktivnostima.