14.07.2022.

U prostorijama Općine Vidovec danas je potpisan Ugovor za izradu pripremne dokumentacije razvoja širokopojasnog pristupa na području Općina Vidovec, Beretinec, Gornji Kneginec i Sveti Ilija.  U ime Općina, Ugovor su potpisali općinski načelnici Bruno Hranić, Nikola Žganec, Goran Kaniški i Marin Bosilj. 


Pripremna dokumentacija potrebna je za prijavu financiranja projekta širokopojasnog pristupa bespovratnim sredstvima koja su na raspolaganju Republici Hrvatskoj iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, s obzirom na pravila državnih potpora za širokopojasne mreže i najbolju praksu pripreme projekta financiranih bespovratnim sredstvima iz europskih fondova. Za nabavu konzultantskih usluga za izradu pripreme dokumentacije proveden  je postupak nabave, a nakon provedenog postupka odabrana je ponuda ponuditelja HUB CONSULTING d.o.o. iz Samobora.


Ovakva međuopćinska suradnja rezultat je dobrih odnosa predstavnika izvršne vlasti i njihove želje da svojim žiteljima omoguće daljnji društveni i gospodarski razvoj te tranziciju prema digitalnom društvu i gospodarstvu