07.10.2020.

Osnovnoškolci u Vidovcu dobili su novi prostor za igru. Radi se o novouređenom vanjskom školskom igralištu koje nudi proširene sportske sadržaje. Za uređenje školskog igrališta iz proračuna Općine Vidovec izdvojeno je 21.000 kuna, na što se osvrnuo i načelnik Općine Vidovec Bruno Hranić.

  • Na Općinskom vijeću još smo prošle godine donijeli odluku o financiranju uređenja vanjskog školskog igrališta za djecu te donirali školi Vidovec 10.000,00 kuna. Međutim kako se dugo ništa nije uređivalo stupio sam u kontakt sa školom i saznao da sredstva nisu dovoljna za realizaciju stoga smo početkom godine donirali dodatna sredstva u iznosu od 11.000 kuna. Cjelokupna realizacija trajala je znatno duže od očekivanog, ali igralište je uređeno i to je jedino važno.“ -naglasio je Hranić.

Osim uređenja školskog igrališta, Općina Vidovec ove je godine izdvojila 110.000 kuna za nabavu školskih ormarića za osnovnoškolce u Vidovcu, Tužnom i Nedeljancu kao i za opremanje učionica za produženi boravak. U školskoj sportskoj dvorani u Tužnom postavljena je LED rasjveta vrijednosti 56.000 kuna koja je isto financirana iz općinskog proračuna.

  • Jedina smo Općina u Varaždinskoj županiji koja je za stalno zaposlila 4 učiteljice u produženom boravku za čiju se plaću iz općinskog proračuna godišnje izdvaja oko 550.000 kuna. Financirali smo i opremanje učionica za produženi boravak s oko 30.000 kn, besplatne radne bilježnice, likovne mape i tehnički pribor za sve učenike u vrijednosti 185.000 kn. Općina financira i autobusni prijevoz  za sve osnovnoškolce s područja općine.  Djeci slabijeg imovinskog stanja financiramo školske izlete, školu u prirodi i troškove školske kuhinje. Za srednjoškolce s područja naselja Nedeljanec koji imaju manje od 5 kilometara od mjesta prebivališta do škole osigurano je sufinanciranje autobusnih karta, a tu valja spomenuti još i stipendije za učenike i studente kao i naknadu za novorođenu djecu. Tim postupcima nastojimo maksimalno olakšati troškove školovanja našoj djeci i njihovim roditeljima. – istaknuli su ukratko iz Općine.