30.09.2021.

Na Franjevačkom trgu u Varaždinu 25. rujna obilježen je Europski dan jezika.

U projekt obilježavanja uključene su II., V., VII., IV., VI. osnovna škola Varaždin te OŠ Vidovec, OŠ Cestica, OŠ Petrijanec, OŠ Vladimir Nazor Sveti Ilija, OŠ Tužno, OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec, OŠ Izidora Poljaka Višnjica, OŠ Breznički Hum, OŠ Ivana Rangera Kamenica, OŠ Radovan te Elektrostrojarska i Gospodarska škola Varaždin.

- Budući da smo mi kao učitelji prepoznali važnost višejezičnog obrazovanja odlučili smo "baciti" svijetlo i na njemački jezik koji je važan za Varaždinsku županiju, kako zbog geografskog položaja na kojem se ona nalazi tako i zbog gospodarstva. U podučavanju naglašen nam je komunikativni pristup usmjeren na govornu komunikaciju i aktivnu uporabu njemačkoga jezika koja je vrlo važna pogotovo u našem podneblju - rekla je Lea Lesar Dolenc, učiteljica njemačkog jezika iz OŠ Vidovec i incijatorica ovog projekta koji se provodi uz potporu udruge Europski kulturni krug EKULT - Udruge za popularizaciju njemačkog jezika na području Hrvatske.

Program se odvijao pod motom "Deutsch ist nah!", a predstavljeni su suveniri koje su izradili učenici škola sa simbolima Savezne Republike Njemačke.

Izvor: Varaždinske vijesti