31.03.2020.

Sukladno odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske kojom se zabranjuje napuštanje mjesta prebivališta i stalnog boravka, za ulazak i izlazak s područja Općine Vidovec potrebna je propusnica.

Mole se mještani Općine Vidovec koji traže izdavanje propusnica da svoje zahtjeve šalju e-mailom na: [email protected] , a koji nemaju mogućnost slanja e-maila mogu nam se obratiti putem telefona na broj: 042/741-201. Svi zahtjevi moraju sadržavati točne podatke o podnositelju zahtjeva: ime, prezime, OIB, adresa , navesti razlog izdavanja propusnice i adresu na koju želite ići. 

Zahtjevi za propusnice zaprimaju se svakim radnim danom  do 12,00 sati.  

VAŽNO! Svi zahtjevi zaprimljeni do 12,00 sati bit će obrađeni isti dan po redoslijedu zaprimanja, a zahtjevi zaprimljeni nakon navedenog vremena obrađivat će se sljedeći dan. 

Podsjećamo da Stožer civilne zaštite Općine Vidovec izdaje samo nužne propusnice, sukladno članku II. stavak e, Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj.

Propusnice za odlazak na posao izdaju poslodavci, a one za pružanje medicinske skrbi liječnik obiteljske medicine.

Ujedno napominjemo da se na području Općine Vidovec nalazi 11 trgovina mješovitom robom, pekara, mesnica, ljekarna i pošta te se propusnice za odlazak u trgovine/pekare/mesnice/poštu  van područja Općine neće izdavati.

Mole se svi građani da se savjesno i odgovorno pridržavaju protuepidemijskih mjera. Propusnicu ne mogu dobiti osobe u samoizolaciji, a svako kršenje ove mjere podložno je sankcijama prema Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.