30.06.2020.

U dvorištu općinske zgrade u Vidovcu, uz prisutnost djece Dječjeg vrtića „Škrinjica“ općinski načelnik Bruno Hranić „otvorio“ je novouređeno dječje igralište, čije je uređenje sufinancirano sredstvima Europske unije.

  • Veliki broj djece i roditelja gotovo svakodnevno se okupljao na prijašnjem dječjem igralištu te smo primijetili da nedostaje sadržaja, a i neka igrala je bilo potrebno obnoviti. Zato smo se odlučili na rekonstrukciju postojećeg igrališta. Prilika nam se ubrzo ukazala pa smo aplicirali na natječaj 7.4. Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu kojeg je raspisao LAG Sjeverozapad.  Za rekonstrukciju dječjeg igrališta odobreno nam je 90% bespovratnih sredstava, odnosno oko 224.000 kuna. To je deseti projekt sufinanciran sredstvima Europske unije koji se realizira na području Općine.– naglasio je načelnik Hranić te dodao:
  • Novouređeno dječje igralište namijenjeno je svoj našoj djeci do 12 godina, a ne samo polaznicima Dječjeg vrtića „Škrinjica“, a imamo i klupice za roditelje, djedove i bake koji će dovesti djecu na igru. Igralište je pod videonadzorom pa ovim putem molim sve koji će ga koristiti da ga čuvaju i da ne uništavaju igrala.“