17.04.2020.

Na području Općine Vidovec postavljene su dvije kamere za mjerenje brzine koje snimaju ulazak i izlazak iz mjesta. Postavljene kamere u naselju Cargovec i Ulici Stjepana Radića u Vidovcu,  posljedica su niza prometnih nesreća s težim ozljedama čiji je glavni uzrok nepridržavanje ograničenja brzine.  Uskoro slijedi i postavljanje semafora kod područne škole u Nedeljancu.

Općina Vidovec financirat će izradu projekta za postavljanje semafora i kupnju kutija za kamere s preko 90.000 kuna. Hrvatske ceste financirat će postavljanje semafora s 250.000 kuna, a u cijeli projekt je uključena i Policijska uprava Varaždinska.

Općina je i dosad puno ulagala u sigurnost prometa i zaštitu mještana, no zbog nepažnje vozača i nepridržavanja prometnih ograničenja često je dolazilo do prometnih nesreća.

„Već niz godina vodimo brigu o sigurnosti svih sudionika u prometu na području naše općine. Izgradili smo biciklističke staze, stotine i stotine metara nogostupa kao i velik broj pješačkih prijelaza na državnoj cesti D35 od kojih je pet označeno svjetlosnom signalizacijom. U suradnji s policijom krećemo i u dodatne edukacije te ćemo, kao i svake godine, iz općinskog proračuna izdvojiti sredstva za reflektirajuće prsluke koje ćemo podijeliti biciklistima i pješacima, što je dobro prihvaćena akcija. No, zaključili smo da prevencija nije dovoljna i da moramo krenuti i s represivnim mjerama, jer vozači unatoč svim poduzetim mjerama i dalje ne poštuju ograničenje brzine. U dogovoru s Policijskom upravom i Hrvatskim cestama odlučili smo dodatno osigurati prije svega pješake, a osobito djecu. Želimo zaustaviti divljanje po državnoj cesti. Kamere su sad postavljene, a pokrenuli smo izradu projektne dokumentacije i ishođenje svih dozvola te se nadamo skorom postavljanju semafora kod područne škole u Nedeljancu."- istaknuo je načelnik Bruno Hranić.

Kamere su postavljene kao vid prevencije na lokacijama na kojima su se, prema sigurnosnim pokazateljima, događale prometne nesreće prouzročene prebrzom vožnjom.