29.06.2020.

Općina Vidovec jedna je od rijetkih općina koje redovno ulažu u školstvo pa je tako u školskoj sportskoj dvorani u OŠ Tužno nabavljena i postavljena nova LED rasvjeta. Investicija vrijedna 56.062,50 kn u cijelosti je financirana iz Općinskog proračuna.

Osim postavljanja nove LED rasvjete u OŠ Tužno, Općina Vidovec donirala je 21.000 kuna OŠ Vidovec za uređenje malonogometnog igrališta u OŠ Vidovec, ali radovi još nisu započeli.

I u novoj školskoj godini, Općina će financirati nabavu radnih bilježnica, likovnih mapa i pribora za tehničku kulturu za sve učenike s područja općine. Osim besplatnog pribora, školarce u novoj školskoj godini očekuju i novi školski ormarići za čiju će se  nabavu iz općinskog proračuna izdvojiti 110.000 kuna.

  • Mjerama koje provodimo nastojimo učenicima i roditeljima olakšati školski život. Već niz godina imamo organiziran besplatan prijevoz školskim autobusom, a financiramo i školsku kuhinju, maturalna putovanja i školu u prirodi djeci slabijeg imovinskog stanja, financiramo nabavu radnih bilježnica, likovnih mapa i pribora za tehničku kulturu , izdvajamo poprilična sredstva za  produženi boravak, a od ove godine naši će školarci dobiti i nove školske ormariće koji se izrađuju u Strukovnoj školi u Varaždinu. Investicije koje se provode za našu djecu vidimo kao ulaganje u budućnost. Naša su vrata za njih uvijek otvorena.- rekao je načelnik Bruno Hranić.